Europees Schutterstreffen in Peine

[picasaView userid=”115574747566389051966″ album=”20150828 Europees Schutterstreffen Peine”]

Het St. Antoniusgilde uit St. Anthonis was op het Europees Schutterstreffen
Het koningspaar en een aantal gildebroeders en –zusters, sommigen met partner, waren op het Europese Schutterstreffen In Peine (bij Hannover) in Duitsland.

De leden namen deel aan het individuele (hand)boogschieten waarbij door sommigen brons, zilver en/of goud werd behaald. En wat waren ze blij! De overnachting was in Laatzen, 43 km vanaf Peine, en dagelijks trok men in alle vroegte naar het Stadspark in Peine waar de festiviteiten werden gehouden.

groepsfoto peine

Een enorm kleurrijke menigte, veel trom- en blaasmuziek, al dan niet met zang, vulden het grote feestterrein. Natuurlijk waren de vele drank- en eettentjes een onderdeel van dit prachtige buitengebeuren. Het was drie dagen een feest van verbroedering. De vele duizenden gildebroeders en -zusters uit 12 landen in Europa vierden feest!

Onderstaand filmpje is een klein gedeelte van een uitzending op de Duitse televisie. Het sintantoniusgilde komt hier voorbij lopen.

Het tweede filmpje laat de optocht na de openingsmis van het Schutterstreffen zien.