Antoniusfeest met 4 nieuwe leden

[picasaView userid=”115574747566389051966″ album=”20150125 Antoniusfeest”]

Zondag 25 januari a.s. vieren we in St. Anthonis “Groot St. Tunnis” ofwel het Antoniusfeest.

Om 10.30 uur is er een Plechtige Eucharistieviering in de

kerk van de Heilige Antonius Abt waarin vanzelfsprekend ook het St. Antoniusgilde aanwezig is. In deze viering zal pastoor Van der Sluis voorgaan. Het koor zingt de Antoniusmis van dorpsgenoot Jo de Jong.

Tijdens de mis zullen 4 nieuwe gildeleden de Eed van Trouw afleggen. De nieuwe leden zijn: pastoor Norbert van der Sluis, Marian van Tilborg – Reijntjes, Henk Deenen en Marcel Hermens. Pastoor Van der Sluis wordt als gildeheer geïnstalleerd. Na het afleggen van de eed wordt door de hoofdman bij de nieuwe leden het Antonius-insigne opgespeld.

Na afloop van de H. Mis stelt het gilde zich op voor de kerk. Hier zal de plechtige overvende-ling plaatsvinden van de koning, het kerkelijke gezag en wereldlijke gezag. Iedereen is van harte uitgenodigd in deze Plechtige Eucharistieviering aanwezig te zijn.

Aansluitend aan de Eucharistieviering is het teren voor leden.

Op youtube staat een interview met Pierre van de Berg: Verslag van de Antoniusviering