Verslag van NL doet op 18 en 19 maart 2015

[picasaView userid=”115574747566389051966″ album=”20150318 NL Doet”]

De klus voor 2015 stond omschreven als: wie komt er mee helpen om 8 ondersteuningspalen van blokhut de Hoef te vernieuwen?

Op deze oproep kregen we 8 aanmeldingen in totaal binnen om te helpen en waren we van het bestuur met 3 personen actief.  Het gilde Antonius Abt zorgde voor de meeste vrijwilligers.

Omdat de klus als “zwaar” bestempeld werd, besloten we eerder te starten en wel op woensdag 18 maart. De zon stond hoog aan de hemel en na de werkbespreking met koffie, ’s morgens op woensdag om half 9, begonnen we met de klus. De vlag van NL Doet wapperde hoog in de vlaggenmast, om iedereen aan te moedigen

De 8 palen, gekocht en vervoerd door Twan, lagen al op de vrijwilligers te wachten. Een hulpstuk om te zagen was al van te voren gemaakt. Er waren roestvrijstalen platen gemaakt om de palen te bevestigen door weer een andere vrijwilliger Tijn. De schroeven en andere materiaal  waren ingekocht 

en een frees gehuurd en al opgehaald. Dus konden we de strijd aangaan.

Een rolsteiger mochten we lenen van aannemer A. van Els en werd opgehaald. Een andere steiger werd geleend door het gilde voor het zagen.

Alles verliep in volgorde ,  door gildeman Wiel gepland, helemaal naar wens.

En ’s avonds was de klus al een heel eind uitgevoerd.

Op donderdag kwamen de vrijwilligers opnieuw bij elkaar. De palen werden met een dubbelcheck voorzien van de laatste schroeven en een stukje trespa bij de ingang boven in de overkapping,  werd vervangen. De oude palen werden verzaagd voor stappalen op het achter-speel-terrein en geschilderd.

Daarna werd alles opgeruimd en steigers  en frees weer terug gebracht.

Om half 12 sloten we af met koffie en gebak, het uitdelen van de oorkondes en kortingsbonnen van de Gamma en  werd van harte dank uitgesproken  door Gertie Fransen, de coördinator van Scouting St. Patrick in Sint Anthonis.

Wie op 20 maart naar de klus wil komen kijken, kan het eindresultaat zien, maar geen klussende vrijwilligers meer, die hebben hun taak afgewerkt, waarvoor héél hartelijk dank.

Fotoverslag van NL doet op 18 en 19 maart 2015: Foto’s