Gilde viert Antoniusfeest

Zondag 19 januari a.s. viert de deelparochie H. Antonius Abt te St. Anthonis het Antonius-feest. Om 10.30 uur is er een plechtige Eucharistieviering in de parochiekerk van de Heilige Antonius Abt waarin vanzelfsprekend ook het St. Antoniusgilde aanwezig is. In deze viering zal pastoor-gildeheer R. Kerssemakers voorgaan. De gezangen worden verzorgd door het Oellandkoor.

’s-Morgens komen alle leden samen, waarna gezamenlijk wordt opgetrokken naar het huis van de koning aan de Kleine Beekstraat. Van hieruit wordt, met het koningspaar, naar de kerk getrokken. Deze dag zal ook weer een standaardruiter mee op trekken.IMG_6176

Na afloop van de H. Mis stelt het gilde zich bij goed weer op voor de kerk. Hier de plechtige overvendeling plaatsvinden van de koning, de kerkelijke- en wereldlijke overheid. Aansluitend zal voor de leden het teren plaatsvinden.

IMG_6217