St Antoniusgilde plaats weer een unieke kerststal op Brink in St. Antonis en verkoopt soep

Plaatsing stal.
Ook dit jaar heeft het gilde, in samenwerking met de gemeente, de kerststal gebouwd.

Partners van de gildebroeders hebben de kerstgroep aangekleed. Deelparochie Sint Joseph  te Stevensbeek heeft de  kerstbomen ter beschikking gesteld die rond de stal en langs de weide zijn gezet. Rond de stal schapen graast een aantal schapen van Staatsbosbeheer en een ezel van de familie Vloet uit Stevensbeek.

Opening stal.
In de Kinderkerstviering op 24 december om 19.00 uur, een speciale viering voor jongeren tot en met de basisschool, wordt het kindje tijdens het Kerstverhaal door een jeugdige –levende- Jozef en Maria voor in de kerk gebracht.

Na afloop van deze viering komt het St. Antoniusgilde met slaande trom de kerk binnen om aansluitend het kindje door Maria en Jozef samen met alle kinderen in optocht naar de stal te brengen waar het in de kribbe wordt gelegd. De kinderen hebben allemaal een cadeautje voor het kindje bij zich en leggen dat in de stal. Tot besluit krijgen de kinderen een beschuit-je met blauwe muisjes en warme chocolademelk. Voor de ouders is er een glaasje glühweinAls de kinderen met de ouders bij de stal verblijven speelt een ensemble van harmonie St. Cecilia kerstliederen en zorgt voor een echte kerstsfeer.

Tijdens de kerstperiode zullen bij de stal kerstliederen klinken. Een ster zal vanuit de hoogte stralen.

Kerstliedjes bij de stal.
Op zondagmorgen 29 december, om 11.30 uur, zal het Oellandkoor bij de stal een aantal kerstliederen ten gehore brengen. Voor de zangers en de bezoekers is er na afloop Glühwein.

Soep bij de kerststal!
Dit jaar verkoopt het gilde voor de eerste keer zelfgemaakte erwtensoep en tomatensoep met balletjes bij de kerststal. De soep is vacuüm verpakt en kost € 4,50 per liter. Deze heerlijke snert en tomatensoep is te koop op:
– zaterdag 21 december, maandag 23 en dinsdag 24 december: van 13.00 uur tot 16.00 uur.

De eerste soep is op 14 december om 14.00 uur geproefd en gekocht door burgemeester Marleen Sijbers en pastoor Roland Kerssemakers.

Proef de kunsten van de gildekok Jan van Tilborg! Met de aankoop van de soep levert u een bijdrage aan de activiteiten die het gilde voor onze gemeenschap onderneemt, zoals het mogelijk maken van plaatsing van de kerststal, het organiseren van schietwedstrijden, het opluisteren van dorpsactiviteiten en het helpen van jeugd en ouderen.

Feest voor iedereen.
St. Tunnis viert op passende wijze Kerstmis.
Kerstmis een feest voor iedereen, voor jong en oud.
De kerststal is elke dag geopend van 9 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds. Een bezoek aan deze prachtig verlichte stal is beslist de moeite waard.
De stal blijft staan tot na het feest van Driekoningen.