Ben van der Zanden winnaar Onderling Toernooi Kruisboog Wip

Op zondag 30 september 2007 heeft Ben van der Zanden na een zinderende finale de felbegeerde beker meegenomen naar ’t Leker. Om 10 uur ’s ochtends troffen 17 gildebroeders en 1 gildezuster elkaar op het schutsveld aan het Rondveld om deel te nemen aan het onderlinge toernooi Kruisboog Wipschieten. In 3 rondes van elk 5 schoten, schoot elke deelnemer 15 keer op de wip. Toen de 3e ronde goed en wel was begonnen, schoot Ben van der Zanden al zijn concurrenten meteen op een flinke afstand door in totaal 13 treffers te noteren. Het leek erop dat niemand hem dit nog zou evenaren; alleen Marcel van Erp kon nog op gelijke hoogte komen door alle 5 laatste schoten te treffen…..

Langzaam maar zeker steeg echter de spanning tot grote hoogte ! In het publiek was een gevoel van oplopende spanning waar te nemen, toen Marcel zijn 5 laatste schoten één voor één ook daadwerkelijk wist te verzilveren. Dit betekende dat er in de finale gekampt moest worden tussen deze twee topschutters. Helaas voor Marcel kon hij zijn publiek niet meer voor een tweede keer verbazen; hij miste meteen de eerste 2 schoten….. Voor Ben betekende het toen nog dat hij zijn geduld en rust moest bewaren: sereen schoot hij de wip nog 4 keer van de boom en werd daarmee de terechte winnaar van het eerste najaarstoernooi Kruisboog Wip sinds de heroprichting van het St. Antoniusgilde.

Voor foto’s klik op: Onderling Toernooi Kruisboog Wipschieten