Arno Rombouts Clubkampioen Wipschieten 2008

Het was een stralende zondag, die 28ste september 2008. Om 13 uur verzamelden zich 24 gildebroeders en -zusters om samen te strijden om de felbegeerde titel van clubkampioen wipschieten 2008. Het was een spannende wedstrijd waarbij in de eerste ronde al langzaamaan duidelijk werd wie de beste kanshebbers waren om de beker te winnen. In het laatste viertal maakten Ad van de Vorst en Arno Rombouts de meeste kans op de titel, wat een spannende strijd opleverde. Ad miste het tweede schot van de vijf, terwijl Arno nog altijd kans had om alle schoten vol te schieten. De wedstrijdleiding verklaarde op dat moment (ten onrechte zo bleek later) dat als Arno de ronde foutloos afrondde, hij clubkampioen zou zijn.

Toen dat moment aanbrak, ontstond er echter enig oproer onder een aantal gildebroeders die vaststelden dat de wedstrijdleiding een fout had gemaakt: ook Harrie van Erp had met al zijn schoten de wip geraakt. De wedstrijd kende toen aldus een vervolg door het afkampen tussen Arno en Harrie. Het eerste schot raakten beide schutters, het tweede schot was een schouderschot… nadat Arno de wip er af schoot, was het de beurt aan Harrie. Harrie miste, waarmee Arno Clubkampioen Wipschieten 2008 werd.

Na afloop van het kampioenschap werd door de hoofdman de beker uitgereikt die een plekje krijgt bij Arno op de schouw (dus enige troost voor Harrie, want daarmee staat de beker in zijn huis 🙂 Hierna werden gastvrouw en gastheer Marleen en Twan Verblakt in de bloemetjes gezet en bedankt voor de grote gastvrijheid die de gildeleden wekelijks ontvangen bij het wipschieten. Marleen en Twan: ook via deze weg nogmaals enorm bedankt!

Tenslotte hebben allen gildebroeders en -zusters met de nodige aanhang, genoten van een prima verzorgde barbecue door Jan en Marianne van Ut Gemak. Met een pilsje en het lekkere eten was het goed toeven tot in de vroege avond!