St. Antoniusgilde vormt erehaag voor koning

[picasaView userid=”115574747566389051966″ album=”20160212 Opening Jheronimus Bosch”]

Vrijdagmiddag 12 februari 2016 opende koning Willem-Alexander in het Noord-Brabants Museum in ‘s-Hertogenbosch de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie (12 februari t/m 8 mei 2016).

Deze tentoonstelling vormt het hoogtepunt van een internationale culturele manifestatie waarmee het 500ste sterfjaar van het genie Jeroen Bosch groots en feestelijk wordt herdacht in zijn geboortestad. Een unieke expositie omdat nog nooit zoveel werken van deze Middeleeuwse schilder bij elkaar te zien zijn geweest.

Ook het St. Antoniusgilde was, op uitnodiging, aanwezig voor de opluistering van deze opening. Met ruim 300 gildebroeders en –zusters van ongeveer 27 gilden vormde het St. Tunnisse gilde een bonte stoet die door de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch naar de Parade trok.

Het gilde heeft een bijzondere en fascinerende dag beleefd in Den Bosch. In sprookjes-achtige Jheronimus Bosch-sferen heeft het de erewacht gevormd voor onze Koning.

Na afloop van de bijzondere dag kwam het gilde toevallig nog de vertrekkende majesteit tegen en vormde het spontaan een erehaag.

Toch bijzonder om dat allemaal zo mee te maken.

En de sfeer was natuurlijk weer opperbest onder elkaar!

In het persoonlijk contact dat hoofdman Jos Verbeeten in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden die middag met de koning had bedankt de koning voor de betrokken inzet.