St. Antontiusgilde plaatst weer een unieke kerststal op de Brink

Plaatsing stal
Ook dit jaar heeft het gilde, in samenwerking met de gemeente, de kerststal gebouwd. Partners van de gildebroeders hebben de kerstgroep aangekleed. Deelparochie Sint Joseph  te Stevensbeek heeft de  kerstbomen ter beschikking gesteld die rond de stal en langs de weide zijn gezet. Rond de stal graast een aantal schapen van de Ger van Sambeek en een ezel van de familie Vloet uit Stevensbeek.

Opening
In de Kinderkerstviering op 24 december om 19.00 uur, een speciale viering voor jongeren tot en met de basisschool, wordt het kindje tijdens het Kerstverhaal door een jeugdige  –levende- Jozef en Maria voor in de kerk gebracht.

Na afloop van deze viering komt het St. Antoniusgilde met slaande trom de kerk binnen om aansluitend het kindje door Maria en Jozef samen met alle kinderen in optocht naar de stal te brengen waar het in de kribbe wordt gelegd. De kinderen hebben allemaal een cadeautje voor het kindje bij zich en leggen dat in de de stal. Tot besluit krijgen de kinderen een be-schuitje met blauwe muisjes en warme chocolademelk. Voor de ouders is er een glaasje glühwein. Bij de stal zullen tijdens de kerstperiode kerstliederen klinken. Een ster zal vanuit de hoogte stralen.

Op donderdagavond 27 december, om 20.00 uur, zal het koor ĖgeWies uit Wanroij bij de stal enkele passende (kerst)liedjes ten gehore brengen. Ook het Oellandkoor zingt een aantal kerstliedjes. Voor de zangers en de bezoekers is er na afloop Glühwein. Vuurkorven verhogen de sfeer.

St. Tunnis viert op passende wijze Kerstmis
Kerstmis een feest voor iedereen, voor jong en oud.
De kerststal is elke dag geopend van 9 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds. Een bezoek aan deze prachtig verlichte stal is beslist de moeite waard.
De stal blijft staan tot na het feest van Driekoningen.