Deken-schrijver Pierre van den Berg onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het Antoniusgilde is trots op haar deken-schrijver Pierre van den Berg die op 25 april 2008 geridderd werd in de Orde van Oranje-Nassau. In aanwezigheid van vele familieleden, collega’s, vrienden en de overheid van het Antoniusgilde kreeg Pierre het lintje opgespeld door onze eigen hoofdman Jos Verbeeten in zijn andere functie, namelijk die van burgemeester van de gemeente Sint Anthonis. De altijd nieuwsgierige Pierre was volkomen verrast door deze hoge eer en reageerde zichtbaar geëmotioneerd.

Burgemeester / hoofdman Jos Verbeeten roemde Pierre om zijn ongelooflijke inzet als vrijwilliger bij tal van organisaties in het dorp St. Tunnis. Er volgde een indrukwekkend lange lijst van nevenfuncties die Pierre heeft bekleed en waarvan hij nog altijd een aantal vervult, waaronder die van deken-schrijver van ons gilde.

In de vroege avond heeft het gilde met slaande trom en vliegend vaandel een verrassingsbezoek gebracht aan de kersverse ridder. Voor zijn huis werd onze gedecoreerde deken-schrijver door het gilde hulde gebracht.Pierre, je hebt deze onderscheiding meer dan verdiend! De gildebroeders en -zusters van het St. Antoniusgilde zijn trots op onze schrijver en feliciteren je van harte met deze bijzondere eer!

Klik hier voor artikel op website Gelderlander over onze Ridder!